تحولات منطقه

اصفهان - دانشجوی ارشد مهندسی مکاترونیک و مبتکر طرحسامانه شوینده مقره های خطوط انتقال برق اظهارداشت :یکی از مشکلات شایع در خطوط انتقال نیروی برق در سراسر دنیا، آلودگی مقره ها در اثر عوامل محیطی طبیعی و غیرطبیعی است.

طراحی سامانه شوینده مقره های خطوط انتقال برق
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

  به گزارش قدس آنلاین از اصفهان ، به نقل ازپایگاه خبری دانشگاه خمینی شهر، سید محمدباقر طباطبایی بیان کرد: در اثر تجمع آلودگی هایی نظیر گرد و خاک و ریزگردها، فضولات پرندگان، نمک دریا، آلودگی های صنعتی و غیره بر روی سطح مقره، مقره آلوده شده و در اثر ترکیب آلودگی با آب باران، شبنم صبحگاهی و یا حتی رطوبت محیط، مقره از حالت عایق به حالت رسانا تبدیل می شود لذا  در بیشتر موارد این تغییر حالت منجر به نشت دائمی جریان برق از کابل به دکل شده و منجر به اتلاف بخش قابل توجهی از نیروی برق می شود.

وی ابراز داشت :همچنین در برخی موارد که میزان آلودگی زیاد باشد مقدار جریان نشتی به حدی زیاد می‌شود که به صورت اتصال کوتاه بر جرقه زنی خود را نشان می‌دهد و باعث انفجار مقره و قطع  جریان برق می‌شود. تنها روش مؤثر برای پیشگیری از وقوع چنین حوادثی، شستشوی مقره ها است که بسیار پرهزینه، زمان‌بر و برای کارکنان بخش عملیات خطرناک می باشد.

 این دانشجوی مخترع خاطر نشان کرد : در دهه گذشته سامانه‌های مکانیزه جهت شستشوی مقره های خطوط انتقال نیروی برق فشار قوی، بارها و بارها در لیست اعلام نیاز وزارت نیرو و شرکت های برق منطقه ای قرار داشته که خود عاملی برای ایجاد انگیزه و شکل گیری ایده اولیه این پژوهش بوده است ولی مسائل فنی و سختی کار همواره باعث شده تا پژوهشگران، کمتر به این حوزه وارد شده و در مواردی هم که اقداماتی صورت گرفته، این اقدامات به نتیجه دلخواه آن نرسیده است. از دلائل عدم موفقیت تلاش‌های پیشین می‌توان به عدم استفاده از آب پرفشار و تمیز نشدن مقره ها اشاره کرد چرا که استفاده از آب پرفشار مستلزم استفاده از شلنگ های قوی و سنگین وزن می باشد.

وی تصرح کرد :همچنین خروج آب پرفشار از نازل باعث ایجاد نیروی عکس العمل شدید در جهت مخالف آن و نوسان شدید ربات‌های پرنده می شود. این عوامل موجب شد که طرحی ابتکاری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهرآغاز شود.

    طباطبایی این طرح ابتکاری را با عنوان ساخت «سامانه بازرس و شوینده مقره های خطوط انتقال برق فشار قوی» عنوان کرد واذعان داشت :سامانه‌ای در چند فاز طراحی و فاز نخست آن در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد ساخته شده است.

وی گفت : در این پژوهش ابتکارات بی‌نظیری مورد استفاده قرار گرفته که نمونه آن در طرح های مشابه داخلی و خارجی وجود ندارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha